Načini smanjenja potrošnje papira u proizvodnji proizvoda i ambalaže od papira

Jedna od misija poduzeća I.T. Graf d.o.o. je proizvodnja i izrada promotivnih materijala putem najmodernijih i tehnološki najnaprednijih strojeva kako bi se u potpunosti zadovoljile potrebe klijenata, uz minimalnu količinu otpada i maksimalno fokusiranje na očuvanje okoliša.

U proizvodnji promotivnih materijala i ostalih grafičkih proizvoda uvodimo rješenje za povezivanje CTP sustava tiskarskim strojem, kojim se povezuju tiskarski strojevi s grafičkom pripremom, što doprinosi automatizaciji proizvodnje, povećanju efikasnosti i produktivnosti i omogućuje se izuzetno visok stupanj preciznosti u proizvodnom procesu.

Klimatske promjene ogromna su prijetnja za cijelo čovječanstvo. Korištenje recikliranog papira za ambalažu u ambalažnoj i tiskarskoj industriji, u odnosu na primarnu proizvodnju papira, predstavlja veliku prednost, čuvaju se šume, održava se kvaliteta vode, utječe se na povećanje čistoće zraka te se smanjuje otpad.

Nabavom UV printera, 5-bojne linije za tisak, CNC stroja za rezanje pločastih materijala, kompresora, stroja za lasersko rezanje, plastifikatora, C-T-P stroja i digitalnog industrijskog printera i njihovim uvođenjem u proizvodni proces povećava se automatizacija poslovnih procesa koja dovodi do optimizacije korištenja papira, smanjenja potrošnje električne energije i do smanjenja otpada u procesu proizvodnje. Tijekom provedbe projekta vodilo se računa i o okolišnoj održivosti – nabavom novih strojeva i opreme povećava se efikasnost upotrebe sirovina i materijala i ubrzava se vrijeme izrade proizvoda.